コヤマ ミユキ
Profile Affies Home


Tagboard

No harsh words
Put your url not your email
No spamming and Ecchi
Follow back allowed here
Exchange link/bloglist is open



Follower




Tabber


PAST BLIST

Thank you for visited my blog. If you want me to follow you back, tell me in my tagboard. Beside, exchange link and bloglist is open. Tell me if you want too.
Kaki Comment

News: Setiap 4 bulan, top commentator akan mendapat hadiah misteri!



Credit


Full edit by : Qyla / Miyuka
Blogskins by : Naimi
Others :X O X O X .




1 Jam Yang Terbaik
Monday, 5 January 2015 | 16:30 | 8 Comment(s)



Yoow!



Title post acah gempak je. Hahahaha. Ceritanya gini,


Tadi baru je jalan-2 dengan kawan kat KWC //Kenanga Wholesale City// . Sambil jalan sambil la mencari barang. Terfikir nak buat segmen or giveaway so Qyla ajak la kawan pergi kejap. Nak cari-2 barang untuk segmen/giveaway tu. Sambil duk jalan, kami berceritalah macam-2 .

Otak mula terfikir 'dompet' yang lawa yang Qyla pernah jumpa sebelum ni kat kedai yang lupa tempatnya. Haihh masalah lagi. Dompet tu memang 'murah' . RM3.50! Lawa pulak tu. Dengan semangat kitorang pun mencarilah segala ceruk dari tingkat G sampailah 7. Semangat tak?

Dalam mencari dompet tu pun ada jenguk-2 benda lain macam baju, rantai. Semua lawa lawa! Tapi, Al-maklumlah hati tak terbuka nak membeli lagi so, lain kali la ye Qyla beli. Ekekekeke. Tengah duk mencari kedai tu, ternampak pulak 'ex member sekolah' . Dia lelaki. Qyla cadanglah nak spy-2 dia. Dengan hati yang panas //kenapa pulak? haha// kitorang senyap-2 ikut belakang dia.

Ini dialog Qyla dengan kawan Qyla time spy.

Qyla : Psst, tu *** kan?
Kawan : A'ah.
Qyla : Spy yok, snap gambar dia dari belakang. Then post kat group whatsapp.
Kawan : Okay, tapi siapa nak snap?
Qyla : Kau lah :p

Dengan cara spy yang tak bertauliah, Kami spylah mereka sampai dapat 1 gambar. Haihh dia ni memang tak bertauliah langsung. Kabur je. Orangnya pun dah menghilang. Penat je. Dah jom sambung cari kedai 'dompet RM3.50'.


{Gambar hiasan semata-mata}




"Kedai ni?"
"Bukan lah"
"Yang ni?"
"Bukan jugak"
"Habis mana?"
"Hah yang tu !"

Dengan semangat, kitorang lari macam kuda pergi kat kedai tu.

"Akak, dompet ni berapa?"
"Oh yang ni?
"A'ah"
"RM35 je"

Eh jap....

"Apasal mahal sangat? Bukan murah ke haritu aku pergi"
"A'ah la. Ke orang tu salah?"
"Haritu aku pergi RM3.50 lah"

"Akak, RM35 eh?"
"A'ah"

Qyla... Jangan-2 kau salah dengar?
Memang, Qyla salah dengar. Hahahahaha.

Dengan lapar-2 ni kitorang jalan la nak balik. Kecewa sungguh. Hahaha
Thank you temankan Qyla pergi KWC xD
Kenangan terbaik!




Labels: , ,



8 Comments:

Blogger Hidayah Suhailee said...

alahai.. qyla.. rm35 jadi rm3.50.. gempak gila kaw kaw. haha

6 January 2015 at 10:38  
Blogger Aqila Saleha said...

@Hidayah Suhailee : Kan? Adeh penat jalan kot xD Hahahaha.

6 January 2015 at 11:36  
Blogger athirahwardah said...

hahaha boleh pulak tersalah dengar xD

6 January 2015 at 12:33  
Blogger Ana Nur said...

Assalammualaikum.
Blh pula 35 jdi 3.50 .. InshaALLAH rzeki lain kli tu :) Mna thu dpt yg RM1.50 pula ke.. hihi.
Yg spy ex mmber skolah tu mmng brani btul ye. Klau Nur mmng tkkn buat. haha :)

6 January 2015 at 12:44  
Blogger Aqila Saleha said...

@athirahwardah : Tula pasai . Hihi
@Ana Nur : Hahaha. Kalau rm1.50 Qyla serbu buat mega giveaway. :)

6 January 2015 at 12:54  
Blogger Nabila Syifa said...

Zaman la ni masuk toilet pun lima ploh sen. Kalo purse rm 3.50 tu mcm x mungkin dapat kot... pun paling murah rm10 skunk ni

6 January 2015 at 20:07  
Blogger Aqila Saleha said...

@Nabila Syifa : Fikir balik pun macam tu. Mungkin sebab tempat tu banyak murah, bernafsu sungguh hahaha.

6 January 2015 at 20:23  
Blogger Keyraa said...

Macam-2 laa 😂

11 January 2015 at 16:59  

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi comment :)